Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ




Τα ναρκωτικά είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος .
 Ποτέ δεν υπήρξε εποχή που ο άνθρωπος να μην αναζητούσε κάποια απόδραση .
Όλες οι κυβερνήσεις όλων των εποχών και όλες οι θρησκείες από τις παλαιότερες  είναι εναντίον των ναρκωτικών και προσπαθούν να βγάλουν τον άνθρωπο απ’ αυτά .
Και όμως τα ναρκωτικά αποδείχτηκαν πιο δυνατά από οποιαδήποτε κυβέρνηση και από οποιαδήποτε θρησκεία , επειδή κανένας δεν έχει κοιτάξει στην ίδια την ψυχολογία του χρήστη ναρκωτικών .

Ο άνθρωπος είναι δυστυχισμένος .
 Ζει μέσα στην αγωνία , τα βάσανα και την απογοήτευση .
Φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλη οδός διαφυγής , εκτός από τα ναρκωτικά .
Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η χρήση των ναρκωτικών είναι να κάνεις τον άνθρωπο χαρούμενο και ευτυχισμένο .

Είμαι και εγώ εναντίον των ναρκωτικών , για το απλό λόγο ότι σε βοηθούν να ξεχάσεις την δυστυχία σου πρόσκαιρα .
Δεν σε προετοιμάζουν να πολεμήσεις τη δυστυχία και τον πόνο , αλλά αντίθετα , σε αποδυναμώνουν και καταστρέφουν την εσωτερική σου ανάπτυξη προς την πνευματικότητα .
Παραμένεις κρεμασμένος σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις .

Σου δίνουν ένα παιχνίδι και σε αποτρέπουν να φτάσεις στο αληθινό .

Τη στιγμή που βρίσκεσαι μέσα στη επήρεια των ναρκωτικών , δεν έχεις εσύ τον έλεγχο αλλά η χημεία .
Και από την στιγμή που δεν είσαι εσύ το αφεντικό , είναι δύσκολο να ανακτήσεις αυτή τη θέση .
Δεν είναι το χημικό ο σκλάβος , αλλά εσύ .

Τώρα δεν μπορείς να το ελέγξεις .
Την πρώτη φορά παίρνεις το ναρκωτικό , νομίζοντας πως θα γίνει αυτό ο υπηρέτης σου και θα σε βοηθήσει , αλλά στην πραγματικότητα γίνεσαι εσύ ο υπηρέτης του .
Ολόκληρη η χημεία του σώματός σου έχει αλλάξει .
Τώρα το σώμα σου αρχίζει να παρακαλάει , και εκλιπαρεί να του δώσεις το ναρκωτικό . Και δεν παρακαλάει μόνο με το μυαλό , αλλά με κάθε του κύτταρο .
Όλη η χημική δομή του σώματος αλλάζει , επηρεάζεται από αυτό , μπαίνει μέσα σε κάθε σου κύτταρο .

Οποιαδήποτε μέθοδος με την οποία δεν μπορείς να έχεις εσύ τον έλεγχο είναι κακή .
Από την στιγμή που αρχίσεις να παίρνεις ναρκωτικά , πρέπει να ολοκληρώσεις τον κύκλο .
Δεν έχεις πια εσύ τον έλεγχο .
Δεν μπορείς να το σταματήσεις όποτε θέλεις

Οτιδήποτε σε κάνει σκλάβο , τελικά σε αποτρέπει από την πνευματικότητα , επειδή αυτό που βασικά σημαίνει η πνευματικότητα είναι ότι είσαι εσύ το αφεντικό του εαυτού σου .

Και επειδή με τα ναρκωτικά ποτέ δεν είσαι εσύ το αφεντικό , είναι προτιμότερο να μην μπεις ποτέ σε έναν τόσο επικίνδυνο δρόμο .

Μην μπεις καθόλου . θα είναι το καλύτερο .


"Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ"

Η πρώτη παγίδα είναι ο διαχωρισμός σκληρών και μαλακών ναρκωτικών. "Γιατί πίνεις αυτό το ξινό ποτό που θα σου χαλάσει το στομάχι;
Μπορείς να φτιαχτείς καλύτερα με ένα τσιγάρο χασίσι που δεν είναι σκληρό και δεν είναι επικίνδυνο".
Με αυτά τα λόγια γίνεται η μύηση του υποψηφίου χρήστη.
Πόσοι όμως μπορούν να σταματήσουν στην δοκιμή και να μη δώσουν συνέχεια;


Και όταν λέμε ενημέρωση δεν εννοούμε μια εκπομπή στη τηλεόραση ή ένα άρθρο στην εφημερίδα, διότι ως γνωστό ο νέος θα αλλάξει κανάλι ή δεν θα πιάσει την εφημερίδα στα χέρια του. 
 Εννοούμε και επιμένουμε  ενημέρωση σε θέματα υγείας, ναρκωτικών, κυκλοφοριακής αγωγής και δημοκρατίας ( να μάθουν οι νέοι να σέβονται τους νόμους ). Το μόνο όπλο που μας έμεινε είναι να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με γνώσεις .
Αν τα παιδιά μας ξέρουν καλά τις παγίδες, δεν θα έχουν την περιέργεια να δοκιμάσουν κάτι που θα μπορούσε να είναι η καταστροφή τους.
Φτάνει να πεισθούν και να μη το θεωρήσουν παραξενιά ή υπερβολή των γονέων τους.
Πάνω σ';αυτό πρέπει να εργασθούμε και να επιμείνουμε.

(μαριχουάνα-χασίς)
Λεξιλόγιο ‘πιάτσας’: χόρτο, γκρας, μαύρο/η, φούντα, λιβάνι κ.ά.
Η κάνναβη είναι ένα θαμνώδες φυτό που διακρίνεται για τη μεγάλη του ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Η μαριχουάνα/χασίς επηρεάζει τη μνήμη, την κρίση και την αντίληψη.
Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η συστηματική και χρόνια χρήση επιδρά σε διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες. Δημιουργεί παρόμοιες μεταβολές με αυτές της χρήσης ηρωίνη, κοκαΐνης και οινοπνεύματος. Επίσης, διάφορες μελέτες δείχνουν ότι η χρήση μαριχουάνας/χασίς ίσως σχετίζεται με κάποια είδη καρκίνου και με διαταραχές στο αναπνευστικό, ανοσοποιητικό και γεννητικό σύστημα.

 Έχει αποδειχθεί πως κάποιος που κάνει 5 τσιγάρα μαριχουάνα/χασίς την εβδομάδα προσλαμβάνει τόσα καρκινογόνα χημικά συστατικά όσα κάποιος που καπνίζει 20 τσιγάρα καπνού την ημέρα. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει πως η χρήση της κάνναβης καταστρέφει κύτταρα και ιστούς που σχετίζονται με την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις διάφορες ασθένειες.

Eίναι γεγονός ότι υπάρχει μια κίνηση αμφισβήτησης της επικινδυνότητας της κάνναβης (μαριχουάνα, χασίς). Μάλιστα αρκετοί υποστηρίζουν την υιοθέτηση αντιαπαγορευτικής πολιτικής απέναντι στην ουσία αυτή. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα αυτής της τοποθέτησης είναι ότι το αλκοόλ, που είναι νόμιμη και κοινωνικά αποδεκτή ουσία, είναι πιο επικίνδυνο και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στους χρήστες από ό,τι η κάνναβη.

Η αντίληψη αυτή για την κάνναβη έχει διαδοθεί ευρέως στη νεολαία μέσω της άμεσης και έμμεσης διαφήμισης που γίνεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξάπλωση της χρήσης της, όπως τεκμηριώνεται από τις πανελλήνιες έρευνες στη χώρα μας.

Η πραγματικότητα είναι ότι η μαριχουάνα και το χασίς είναι ψυχοτρόπες ουσίες που παράγονται από το φυτό της ινδικής κάνναβης και επιδρούν στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.
Από την πλευρά της φαρμακολογικής τοξικότητας η κάνναβη είναι πράγματι λιγότερο τοξική ουσία από το αλκοόλ. Το κριτήριο της τοξικότητας δεν είναι όμως το μόνο κριτήριο βάση του οποίου η χρήση μιας ουσίας κρίνεται ως επικίνδυνη.

Μέχρι λίγες δεκαετίες πριν, το πρόβλημα των ναρκωτικών αφορούσε κάποιες μικρές ομάδες ανθρώπων μέση ηλικίας, «χαμηλής κοινωνικής στάθμης» κυρίως, ανθρώπους οι οποίοι χαρακτηρίζονταν ως «απόκληροι της ζωής» ή «ρεμάλια» ή «αποβράσματα» ή «κατακάθια».. της κοινωνίας αλλά και κάποιο είδος «κουλτούρας».
Σήμερα όμως, το πρόβλημα των ναρκωτικών αφορά ανθρώπους όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, ανεξαρτήτως μορφώσεως.
Περισσότερο δε τους νέους όταν, το 50% των ναρκοεξαρτημένων είναι ηλικίας κάτω των 20 ετών, με συνεχή τάση προς τις μικρότερες ακόμη ηλικίες, ώστε να υπάρχουν τοξικομανείς και άτομα των 14 ετών, ή και των 13, ακόμη και των 12 και των 11 ετών.
Τα ναρκωτικά μπήκαν πλέον παντού, στα σχολεία, στα σπίτια, στο στρατό, στα κέντρα ψυχαγωγίας και διασκεδάσεως.

Μελετώντας εκείνους που δεν κινδυνεύουν από τα ναρκωτικά, προκύπτει ότι:

Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 80%, δεν παρουσιάζουν καμία τάση, ροπή ή κλίση προς τα ναρκωτικά, δεν τα χρειάζονται… δεν τα έχουν ανάγκη, ούτε ασχολούνται με αυτά.
Τους αφήνουν αδιάφορους.
Μελετώντας λοιπόν κανείς τους τέτοιους ανθρώπους, βρίσκει ότι:

1) Δεν κινδυνεύουν εκείνοι οι οποίοι έχουν βάλει στη ζωή τους σκοπούς ανώτερους, στόχους υψηλούς (εφικτούς όμως για τις ικανότητές τους) και εργάζονται συνειδητά και με καρδιά για την πραγμάτωσή τους, σέβονται τις ηθικές αξίες, τις παραδόσεις και την οικογένεια, τρέφουν αγάπη προς το συνάνθρωπό τους και συμμετέχουν πρόθυμα σε προσπάθειες για το καλό του διπλανού και για το γενικό καλό, αξιοποιούν δε τον ελεύθερο χρόνο τους για καλύτερη ποιότητα ζωής.

2) Δεν κινδυνεύουν επίσης όσοι, με επιμέλεια και υπομονή εργάζονται για την καλλιέργεια των ικανοτήτων και των προσόντων τους, ώστε να αποκτούν τα εφόδια εκείνα, που θα τους κάνουν ικανούς να κερδίζουν με τις δικές τους δυνάμεις τη ζωή μαθαίνοντας συγχρόνως ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, στον οποίο δεν πετυχαίνεις πάντα.
Κερδίζεις αλλά και χάνεις.
Και πρέπει να μαθαίνουν οι νέοι μας και να χάνουν στη ζωή.
 «Το να χάνεις με τρόπο σωστό και λεβέντικα, είναι προσόν, είναι αρετή»!

3) Δεν κινδυνεύουν όσοι έχουν «πυξίδα» και «μπούσουλα» ζωής, και μπορούν να γεμίζουν θετικά τα «πνευματικά και τα ιδεολογικά κενά» του «σύγχρονου πολιτισμού» μας, υπερνικώντας ή διαλύοντας επιτυχώς και τα διάφορα «αδιέξοδα».

Χρειάζονται βεβαίως ισχυρές δυνάμεις αντιστάσεως.
Και, για να είμαστε ρεαλιστές το ελάχιστο που απαιτείται, είναι η φροντίδα για μία εργασία προς εξασφάλιση των στοιχειωδών, ώστε να μπορεί να ζει κανείς χωρίς να τον «τρώει» η ανασφάλεια.

Και να μη φτάνει στην απογοήτευση και στην απόγνωση που είναι κακός σύμβουλος.
Ιδίως όταν βλέπει γύρω του να υπερισχύει η ευνοιοκρατία και το «ρουσφέτι», ως μία μεγάλη κοινωνική αδικία εις βάρος των ικανών.
Αυτά δε ως το «ελάχιστο»!

Επομένως:

Θα αγωνιζόμεθα για ανθρώπους με χαρακτήρα και προσωπικότητα, με ψυχικά και πνευματικά εφόδια που θα αντέχουν στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής.
Ανθρώπους που θα ξέρουν να παλεύουν στη ζωή, διότι θα έχουν «ζυμωθεί» με το …
 «φέρε ό,τι αν η ζωή σοι δω γενναίως»!
Αυτοί, κι αν ακόμη λυγίσουν ή και πέσουν, θα μπορούν να ξανασηκωθούν και να παλέψουν.

Γι’αυτούς… «το πεσείν ου χαλεπόν αλλά, το πεσόταν κείσθαι και μη ανίστασθαι».
Δηλαδή, δεν είναι κακό τα να πέσει κανείς παλεύοντας στη ζωή, αλλά, αν πέσει, το να μη σηκωθεί.
Αυτοί, λοιπόν, θα ξανασηκωθούν, θα ανασυγκροτηθούν, θα παλέψουν και θα νικήσουν.
 Θα είναι οι «Νικηταί της Ζωής» (Πωλ Κλωντέλ).

Για να έχουμε όμως τέτοιους αγωνιστές, χρειάζεται η σφυρηλάτηση και ο εμποτισμός του χαρακτήρα τους με αρχές, με ιδεώδη και με ιδανικά, με πίστη στις πραγματικές αξίες της ζωής.
 Αυτά είναι που εμπνέουν τη νεολαία.

1. Οι αρχές όμως, το ήθος, οι ηθικές και οι άλλες αξίες που δίνουν νόημα στη ζωή, τα ιδανικά, τα διάφορα «πιστεύω», δεν είναι από εκείνα που διδάσκονται μόνο με τα λόγια.
Δεν επιβάλλονται με νόμο, ούτε και πειθαναγκάζεται κανείς σ’ αυτά με τον … χωροφύλακα.
Αυτά… εμπνέονται στους ανθρώπους.
Και πρέπει να τα εμφυσήσει κανείς, πράγμα το οποίο χρειάζεται, εκτός από την πίστη σ’ αυτά, και βίωμα ανάλογο, ώστε να προσφέρονται ως παράδειγμα έμπρακτο, υπόδειγμα ανθρώπων που τα βιώνουν.
Οπότε και εμπνέουν.
Γι’ αυτό και η ευθύνη πέφτει πρωταρχικά στους ώμους της οικογένειας.

2. Η δημιουργία συνθηκών, για ποιότητα ζωής με ήθος.
Επειδή πολύ την έχουμε ευτελίσει, ξεπέσαμε ως άνθρωποι kαι θα είναι οπωσδήποτε δύσκολο να πούμε στα παιδιά μας, να είναι εκείνα… σωστοί άνθρωποι, όταν εμείς δεν θα είμαστε.
Όταν η ζωή που ζούμε, σε πολλά μυρίζει «σαπίλα» ή φθάσαμε κι όλας στα όρια της «κοινωνικής σήψης», με τα τόσα και τέτοια «εξόφθαλμα σκάνδαλα», ο «κοινωνικός ιστός διαλύεται» και οι άνθρωποι με ήθος λιγοστεύουν συνεχώς.

Επιτέλους, πρέπει να γινόμαστε όλο και περισσότερο αν-θρω-ποι ( οι άνω-θρώσκοντες, δηλαδή ατενίζοντες, άνθρωποι).
Αυτό είναι… «εκ των ων ουκ άνευ», το οποίο κατ’ εξοχήν η εποχή μας έχει ανάγκη.
Ωραίο και το του Μενάνδρου: «ως χαριέν εστ’ άνθρωπος, αν άνθρωπος ην»! Ασκεί δε ευεργετική επίδραση στο περιβάλλον του, κάθε τέτοιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ομορφαίνει τη ζωή.
Τότε και η γύρω μας κοινωνίας, και αυτή θα βελτιώνεται.

Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από καλά πρότυπα άξια προς μίμηση, γεγονός το οποίο ενεργεί προληπτικά και στα ναρκωτικά.
Είναι επομένως απαραίτητο να εκπαιδευόμαστε, ώστε να μπορούμε να γινόμαστε καλοί σύζυγοι, και να μορφωνόμαστε για να μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα άξια προς μίμηση καλά πρότυπα.
Πολύ περισσότερο όταν, «αναγνωρίζεται ως φυσικό, τα παιδιά να μιμούνται τους γονείς τους».
Που, άλλωστε, είναι και οι «ήρωες» των παιδικών τους χρόνων.

Οτιδήποτε σε κάνει σκλάβο , τελικά σε αποτρέπει από την πνευματικότητα , επειδή αυτό που βασικά σημαίνει η πνευματικότητα είναι ότι είσαι εσύ το αφεντικό του εαυτού σου .

Και επειδή με τα ναρκωτικά ποτέ δεν είσαι εσύ το αφεντικό , είναι προτιμότερο να μην μπεις ποτέ σε έναν τόσο επικίνδυνο δρόμο .

Μην μπεις καθόλου . θα είναι το καλύτερο .

Δεν μπορείς να έχεις καμιά ικανοποίηση μέσα από το ψεύτικο , 
γιατί μέσα από το ψεύτικο μόνο ψεύτικες ικανοποιήσεις μπορείς να έχεις .

Μέσα από το αληθινό μπορεί να φτάσεις στην αλήθεια .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

capital one credit card sold, washington mutual apply credit card. northland credit union michigan, [url=http://lowcreditpersonalloans.com/content/personal-loans-unemployed-free-yourself-tangle-unemployment/]personal quick loans unemployment[/url]. halo 1 video after credits america bank card credit fraud.