Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

00-321 Μετακόμιση: Do it yourself .


Θέμα : Μετακόμιση: Do it yourself .                           


Η επιλογή μιας αξιόπιστης και καλά οργανωμένης εταιρείας μεταφορών, η οποία αναλαμβάνει με ασφάλεια εξ ολοκλήρου τη μετακόμιση του σπιτιού σας, συσκευάζοντας, αποσυνδέοντας, μεταφέροντας και στη συνέχεια αποσυσκευάζοντας και επανατοποθετώντας τα αντικείμενά σας, θα ήταν η ιδανική επιλογή για την εγκατάστασή σας στη νέα σας κατοικία. Επειδή όμως η παροχή υπηρεσιών πληρώνεται, υπάρχουν τρόποι να αναλάβετε μόνοι σας, ή με τη βοήθεια καλών φίλων, το μεγαλύτερο μέρος της μετακόμισης εξοικονομώντας αρκετά χρήματα. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο με φροντίδα και καλό σχεδιασμό μπορείτε να μεταφέρετε τα πράγματά σας ανέπαφα, χωρίς απώλειες και χωρίς μεγάλο κόστος.


Συγκέντρωση υλικών συσκευασίας
Αρχίστε να συγκεντρώνετε κούτες αρκετό καιρό πριν από τη μετακόμιση. Τα σούπερ μάρκετ ή τα μίνι μάρκετ μπορούν να σας δώσουν αρκετές γερές κούτες μικρών σχετικά διαστάσεων (έτσι κι αλλιώς δεν τις χρειάζονται) και τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών μεγάλες σε μέγεθος κούτες. Οι κούτες αποθηκεύονται εύκολα σε μια άκρη αρκεί να τις ανοίξετε και να τις διπλώσετε μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε. Χαρτιά συσκευασίας ή εφημερίδες, ειδικό χαρτί με θύλακες αέρα, αυτοκόλλητες ταινίες, χοντρός μαρκαδόρος και υπομονή είναι τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε.


Βοήθεια
Δεχτείτε τη βοήθεια που θα σας προσφέρουν οι φίλοι σας αρκεί να ακολουθούν το δικό σας τρόπο βασικής οργάνωσης και συσκευασίας. Σε αντίθετη περίπτωση περιορίστε τη βοήθειά τους στη μεταφορά (εκεί σίγουρα θα χρειαστείτε πολλά χέρια) και όχι στη συσκευασία.

Έγκαιρη συσκευασία
Ξεκινήστε να πακετάρετε αρκετές μέρες πριν από την αναχώρηση ξεκινώντας από τα αντικείμενα που δε σας είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση. Τοποθετείστε τα πιο βαριά αντικείμενα σε μικρές ή μεσαίου μεγέθους κούτες. Γενικά προσπαθήστε να έχουν ένα λογικό βάρος τα κουτιά ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Συσκευάστε με ιδιαίτερη προσοχή τα εύθραυστα αντικείμενα τυλίγοντάς τα με το ειδικό υλικό συσκευασίας ή βάζοντας διπλές κούτες. Κλείστε κάθε κούτα με κολλητική ταινία καλής ποιότητας στις ενώσεις της αλλά και κάθετα, σε σχήμα σταυρού, ώστε να μην ξεκολλά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Σταδιακή μεταφορά
Πριν από την τελική μετακόμιση μπορείτε να μεταφέρετε κάποια πράγματα στο νέο σας σπίτι, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε φροντίσει να το καθαρίσετε. Κούτες με πιάτα, κατσαρόλες και άλλα κουζινικά θα μπορούσαν να μεταφερθούν αλλά και να τοποθετηθούν στα ντουλάπια της κουζίνας. Τα ρούχα μπορούν επίσης να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν στις ντουλάπες. Επιπλέον, αντικείμενα που θα φυλαχτούν στο πατάρι ή στην αποθήκη, χρήσιμο είναι να μεταφερθούν εκ των προτέρων.


Οργάνωση
Κατά τη διάρκεια της συσκευασίας εργαστείτε πολύ οργανωμένα. Προτιμήστε να πακετάρετε όλα τα πράγματα ενός δωματίου πριν προχωρήσετε στο επόμενο. Σε κάθε κούτα που κλείνετε γράψτε με χοντρό μαρκαδόρο το δωμάτιο για το οποίο προορίζεται καθώς και το περιεχόμενό της π.χ. κουζίνα – ποτήρια, ή παιδικό υπνοδωμάτιο – παιχνίδια κ.λπ. Μην παραλείψετε να τοποθετήσετε κάποιο διακριτικό στις κούτες που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα, για να προσεχθούν ιδιαίτερα στη μεταφορά τους. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες γράφετε τόσο πιο εύκολο θα είναι το ξεπακετάρισμα.

Αποσυναρμολόγηση
Ελέγξτε πόσο εύκολο είναι να μεταφερθούν κάποια έπιπλα, αν πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και αν αυτό μπορείτε να το κάνετε εσείς. Μην αναλαμβάνετε εργασίες για τις οποίες δεν έχετε γνώσεις όπως σύνδεση ή αποσύνδεση ηλεκτρικών συσκευών. Ένα λάθος μπορεί να σας κοστίσει πολύ περισσότερο από την αμοιβή ενός εξειδικευμένου τεχνίτη.


Μεταφορά
Με τη συνδρομή φίλων (όσο πιο πολλά χέρια και αυτοκίνητα τόσο καλύτερα) μπορείτε να μεταφέρεται τις κούτες, τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές και τα έπιπλα μικρών διαστάσεων. Τυλίξτε τα έπιπλα με το ειδικό χαρτόνι περιτυλίγματος επίπλων ώστε να μεταφερθούν χωρίς φθορές. Για τα ογκώδη αντικείμενα σίγουρα θα χρειαστείτε τη συνεργασία μιας μεταφορικής εταιρείας. Το κόστος μεταφοράς βέβαια θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με την πλήρη κάλυψη των υπηρεσιών μετακόμισης από τη μεταφορική εταιρεία.


Αποσυσκευασία
Τα πακέτα και οι κούτες που φτάνουν στο καινούριο σπίτι πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στο δωμάτιο που αναγράφεται σε αυτά, ώστε να αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Στο τέλος της μετακόμισης το σπίτι λογικά μοιάζει με αποθήκη. Μην πελαγώνετε και μην ξεπακετάρετε τυχαίες κούτες σε τυχαία δωμάτια. Να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να τα τακτοποιήσετε όλα σε μια μέρα. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς σας (φαγητό, ξεκούραση, μπάνιο) και να αρχίσετε με βάση αυτές τις προτεραιότητες και πάντα με ένα δωμάτιο κάθε φορά. Βάλτε στη θέση τους και ετοιμάστε τα κρεβάτια και συνδέστε τις ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα. Οργανώστε και τακτοποιήστε το μπάνιο και την κουζίνα σας. Όταν οι βασικοί χώροι ενός σπιτιού δηλαδή το μπάνιο, η κουζίνα και τα υπνοδωμάτια τακτοποιηθούν, το σπίτι θα μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καλά.

Προτεραιότητα
Αφήστε για το τέλος το σαλόνι, το καθιστικό και την τραπεζαρία διότι αυτοί οι χώροι απαιτούν ίσως την περισσότερη δουλειά. Σκεφτείτε ότι σε λίγες μέρες όλα αυτά θα είναι παρελθόν και όλα θα είναι στη θέση τους γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε. Δώστε μια νότα χαλάρωσης σε μια δύσκολη μέρα, απολαύστε την εγκατάστασή σας στο νέο σας χώρο και όλα θα γίνουν πιο εύκολα!

Εάν απαιτείτε οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες  παρακαλούμε  επικοινωνήστε μαζί μας         Email : myexohiko@gmail.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Blogger: myexohiko - ??µ?s?e?s? s??????
longchamp