Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011

Ξέρεις να μου πεις κάτι ουσιαστικό για τα όνειρα ?Υπάρχουν επτά σώματα :
Το Υλικό
Το Αιθερικό
Το Αστρικό
Το Νοητικό
Το Πνευματικό
Το Κοσμικό   &
Το Νιρβάνα

Κάθε σώμα έχει το δικό του τύπο ονείρων και η σύγχιση έρχεται γνωρίζοντας κάτι από Δυτική Ψυχολογία  το Υλικό σώμα το ονομάζεις συνείδηση ,το Αιθερικό σώμα το ονομάζεις ασυνείδητο και το Αστρικό σώμα το ονομάζεις συλλογικό ασυνείδητο .

Κατά την γνώμη μου όλα τα όνειρα είναι συνειδητά αλλά σε διαφορετικό επίπεδο.
Κάθε σώμα βλέπει τα δικά του όνειρα ανάλογα και για να τα κατανοήσεις θα πρέπει να κατανοείς και το επίπεδο στο οποίο βρισκόσουν .
Πολύ απλά κάθε όνειρο σου φαίνεται ασυνείδητο αν το παρατηρείς από το προηγούμενο επίπεδό του .

Υλικά Όνειρα

Η Βιολογική δυσφορία ή κάποια αρρώστια δημιουργεί το δικό της ονειρικό κόσμο , ο οποίος μπορεί να κινητοποιηθεί ακόμη και από ένα εξωτερικό παράγοντα .

Αν σου βάλουν την ώρα που κοιμάσαι ένα βρεγμένο πανί στα πόδια μπορεί να ονειρευτείς οτι περνάς από ποτάμι ή αν σου βάλουν ένα μαξιλάρι στο στήθος μπορεί να ονειρευτείς οτι κάποιος κάθεται πάνω σου ή οτι ένας βράχος σε πλάκωσε .
Αυτά τα όνειρα έρχονται από το Υλικό σώμα .

Το υλικό σώμα έχει ένα τρόπο να γνωρίζει την πραγματικότητα και έναν άλλο να την ονειρεύεται  Όταν τρως το φαγητό σου , το γεγονός είναι πραγματικό , αλλά όταν ονειρεύεσαι ότι τρως , δεν είναι πραγματικό γεγονός . 
Είναι υποκατάστατο του φαγητού . 
Όσο όμως ανεβαίνεις επίπεδο η πραγματικότητα συγκλίνει με το όνειρο.


Το Αιθερικό όνειρο , Δεύτερο επίπεδο
Κινείται στον χώρο

Αυτό ονειρεύεται με τον δικό του τρόπο και κακώς κατά την γνώμη μου έχει λεχθει από τον Φρόυντ ότι τα προκαλούν οι καταπιεσμένες επιθυμίες .
Σίγουρα υπάρχουν όνειρα που προκαλούν οι καταπιεσμένες επιθυμίες όπως αν νήστευες μπορεί να ονειρευτείς κοτόπουλα ή αν είσαι καταπιεσμένος σεξουαλικά να έχεις σεξουαλικές φαντασιώσεις , ΑΛΛΑ όλα αυτά τα όνειρα ανήκουν στο πρώτο σώμα το Υλικό .
Έτσι δημιουργείται η σύγχυση

Το Αιθερικό σώμα μπορεί να ταξιδέψει στην διάρκεια του ονείρου .
Μπορεί να βγει και να φύγει από το σώμα σου .
Δεν το περιορίζει ο χώρος και η απόσταση .
Αυτοί που δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη του Αιθερικού σώματος , θα το ερμηνεύσουν σαν όνειρο ασυνείδητου . 
Διαιρούν το μυαλό σε συνειδητό και ασυνείδητο , άρα τα βιολογικά όνειρα τα λένε συνειδητά και τα Αιθερικά ασυνείδητα  

Είναι όμως συνειδητά όπως και τα βιολογικά αλλά σε διαφορετικό επίπεδο .
Αν αποκτήσεις συνείδηση του Αιθερικού σου σώματος αμέσως αυτά τα όνειρα σου γίνονται συνειδητά .

Όπως τα βιολογικά όνειρα έτσι και τα Αιθερικά μπορούν να προκληθούν από εξωτερικούς παράγοντες .
Ο ήχος , τα χρώματα , το μάντρα (η επανάληψη μιας λέξης) , ακόμη και ένα άρωμα μπορούν να προκαλέσουν Αιθερικά όνειρα .

Άτομα που εμφανίζονται κατά την διάρκεια του ονείρου είναι Αιθερικά όνειρα δηλ αιθερικά ταξίδια καθώς επίσης και αυτά που ονομάζεις πνευματικά όνειρα δεν είναι παρά αιθερικά όνειρα .

Αστρικό όνειρο στο τρίτο επίπεδο
Κινείται και στον χώρο και στον χρόνο (αλλά μόνο στο παρελθόν και το δικό σου)

Για το αιθερικό όνειρο το αστρικό όνειρο θεωρείται ασυνείδητο γιατί πάλι είναι σε άλλο επίπεδο .
Τα Αστρικά όνειρα είναι η Τρίτη διάσταση ονείρων .
Μπορείς και πηγαίνεις σε προηγούμενες γεννήσεις σου .
Επειδή στον ύπνο σου είσαι ολόκληρος και όχι διχασμένος , τα επτά σου σώματα έχουν ταυτόχρονη ύπαρξη γι’ αυτό τις περισσότερες φορές σε ένα όνειρο συνυπάρχει το βιολογικό , το αιθερικό και το αστρικό και τότε το όνειρο γίνετα θαμπό , αλλά δεν είναι .
Στην Δυτική ψυχολογία του Γιουνγκ, το αστρικό ονομάστηκε συλλογικό ασυνείδητο.
Πρόκειται για την ατομική σου Ιστορία των γεννήσεων .
Αν σου συμβεί δεν το πιστεύεις και εσύ ο ίδιος ,  το περνάς απλά σαν ένα όνειρο που δεν καταλαβαίνεις τι ήθελε να σου πει , δεν το συζητάς επίσης για να μην χαρακτηριστείς σαν διαταραγμένος .

Το Αστρικό σώμα μπορεί να ονειρευτεί μόνο ως προς το παρελθόν και όχι γι’ αυτά που πρόκειται να γίνουν .

Στο τρίτο αυτό επίπεδο , αν μπεις υπνωτισμένος από κάποια θεωρία ή σχολή κλπ και δεν μπεις συνειδητός , όταν αποκοιμηθείς θα είναι το μάντρα της θεωρίας σου που σε επιρεάζει και θα είναι δύσκολο να καταλάβεις την διαφορά της πραγματικότητας σαν γεγονός και σαν όνειρο .

Σ’ αυτό το επίπεδο αν το βιώσεις συνειδητός χάνεται ο φόβος του θανάτου και από εδω και πάνω γνωρίζει κάποιος την αθανασία  του . Αν όμως το βιώσεις σαν αστρικό όνειρό , χωρίς να γνωρίζεις το αστρικό σου σώμα , τότε αντιθέτως θα σε τσακίσει ο φόβος του θανατου .(Διαφορά πραγματικού και μη-πραγματικού )
Να αναζητάς χωρίς πιστεύω και προκαταλήψεις, μόνο με την δίψα να γνωρίσεις , χωρίς να ξέρεις τι θα βρεις , χωρίς έτοιμες ιδέες , αναζητάς έτσι απλά στο κενό , τότε και μόνο τότε θα δεις την διαφορά


Το Νοητικό όνειρο , τέταρτο επίπεδο ,

Κινείται προς το παρελθόν αλλά και προς το μέλλονΣυμβαίνει κάτι εξαιρετικά επείγον , ακόμη και ο συνηθισμένος άνθρωπος ρίχνει μια ματιά στο μέλλον .

Αν συμβεί και πεθάνει κάποιος κοντινός και αγαπημένος άνθρωπος σου , μπορεί να σου δοθεί κάποιο μηνυμα , το οποιο να το περάσεις στα συνηθισμένα όνειρα , επειδή δεν γνωρίζεις και δεν θα σου είναι ξεκάθαρο , θα υπάρχουν εμπόδια στο να το αποδώσεις σ’ αυτό το επίπεδο .Στο τέταρτο επίπεδο ονείρου παρελθόν , παρόν και μέλλον ΔΕΝ γίνονται ένα , πότε πας στο παρελθόν , πότε πας στο μέλλον ,πότε ξαναγυρνάς στο παρόν .

Θα μπορείς να δεις το παρόν το παρελθόν και το μέλλον αλλά όχι σαν ένα και μόνο τα ατομικά σου όνειρα ,ονειρα που ανήκουν σ’ εσένα σαν άτομο .Στο νοητικόεπίπεδο , πραγματικότητα και όνειρο γίνονται γείτονες.

Το πρόσωπο τους έχει τόση ομοιότητα που μπορεί να πάρεις το ένα για το άλλο.Υπάρχουν μέθοδοι για την δημιουργία τέτοιων ονείρων , μέθοδοι γιόγκα ,

της Ταντρα , η νηστεία ,άνθρωποι που ασκούνται στο σκοτάδι ή στην μοναξιά.

Τα όνειρα αυτά θα είναι πιό αληθινά από την πραγματικότητα που σε περιβάλλει.Στο τέταρτο επίπεδο το μυαλό είναι απόλυτα  δημιουργικό , ανεμπόδιστο από οτιδήποτε θεωρείται αντικειμενικό και έξω από τα υλικά σύνορα .

Είναι τελείως ελεύθερο .Οι ποιητές , οι ζωγράφοι οι μουσικοί και γενικά η τέχνη παράγεται από τον τέταρτο τύπο ονείρων . Μπορείς να γίνεις μεγάλος καλλιτέχνης αλλά όχι γνώστης .Σ’ αυτό το επίπεδο πρέπει να έχεις επίγνωση κάθε τύπου νοητικής δημιουργίας .
Δεν πρέπει να προβάλεις τίποτα , αλλιώς θα πρόκειται για προβολή, ούτε να επιθυμείς και να φαντασιώνεις εικόνες γιατί υπάρχει πιθανότητα να εκπληρωθεί η επιθυμία σου όχι μόνο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά .

Σ’ αυτό το επίπεδο είσαι ΕΣΥ ο δημιουργός .Αν ξεπεράσεις την επιθυμία και το παιχνίδι αυτό , της δημιουργίας έχεις φτάσει σπίτι σου , το ταξίδι της αναζήτησης τελείωσε για σένα .

Αλλιώς θα ονειρεύεσαι διαρκώς .Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από αυτό το παιχνίδι του μυαλού αν φτάσεις ποτέ στο επίπεδο αυτό , είναι να γίνεις παρατηρητής  και να σταματήσεις να ταυτίζεις τον εαυτό σου  με το όνειρο . Η ταύτιση είναι όνειρο σε ότι αφορά το τέταρτο επίπεδο ονείρου και η παρατήρηση ανοίγει τον δρόμο για την πραγματικότητα .

Το Πνευματικό όνειρο , στο πέμπτο επίπεδο .

Κινείται στη συνειδητότητα του όλου και χρονικά αφορά την αιωνιότητα .

Γνωρίζεις το Παρελθόν ολόκληρης της ύπαρξης αλλά ΟΧΙ το μέλλον .Μέσα από αυτό το επίπεδο βγήκαν όλοι οι μύθοι της Δημιουργίας , για το πως δημιουργήθηκε ο κόσμος .

Υπάρχουν ιστορίες για τον κατακλυσμό , σε όλο τον κόσμο παρόμοιες , αν και δεν υπάρχει καμία ιστορική καταγραφή , διαφέρουν μόνο σε σύμβολα ή αν Χριστιανικές ή Ινδουιστικές .

Η καταγραφή αυτών των ιστοριών ανήκει στο Πέμπτο επίπεδο , στο Νοητικό σώμα .

Μόνο αυτό μπορεί να ονειρευτεί όλα αυτά .Να ΘΥΜΑΣΑΙ

Ότι όσο ανεβαίνεις επίπεδο τόσο το όνειρο τείνει στην πραγματικότητα .

Τα Βιολογικά όνειρά δεν είναι τόσο αληθινά, έχουν κάποια πραγματικότητα αλλά,

Τα Αιθερικά γίνονται πολύ πιό αληθινά

Τα Αστρικά είναι ακόμη πιό αληθινά

Τα Νοητικά ααγγίζουν την πραγματικότητα και

Στα Πνευματικά γίνεσαι αυθεντικά ρεαλιστήςΣτο πέμπτο επίπεδο , μπορούμε να πούμε ότι βιώνεις την πραγματικότητα σε ένα υποκειμενικό , δικό σου παρόν , έτσι νομίζεις αλλά στην πραγματικότητα αυτό που βιώνεις είναι αντικειμενικό
( αφού θα συμβεί ) απλά περνά μέσα από την δική σου υποκειμενικότητα .

Την ίδια πραγματικότητα δηλ.μπορούν να την ονειρευτούν διάφοροι άνθρωποι στο πέμπτο επίπεδο ταυτόχρονα και έτσι δημιουργήθηκαν οι μύθοι , περι δημιουργίας ή περί κατακλυσμού και γι’ αυτό λέω οτι η πραγματικότητα στο επίπεδο αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο αντικειμενική .Σ΄αυτό το επίπεδο ακόμη και να μην έχεις επίγνωση δεν υπάρχει θέμα .

Ακόμη και να μην έχεις επίγνωση, θα ξέρεις θα έχεις επίγνωση , οτι δεν την έχεις .Εδώ τα όνειρα γίνονται απλή αντανάκλαση της πραγματικότητας .

Αν βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέπτη δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε μένα και την αντανάκλαση , υπάρχει όμως διαφορά .

Εγώ είμαι το πραγματικό και η αντανάκλαση δεν είναι πραγματική .Αν έχεις καλλιεργήσει κάποιες ιδέες , μπορεί να έχεις την πλάνη , την αυταπάτη , οτι γνωρίζεις ο ίδιος , επειδή βλέπεις τον εαυτό σου να αντανακλάται .

Υπάρχει όμως κίνδυνος να μείνεις ικανοποιημένος από την αντανάκλαση και να θεωρήσεις πραγματική την εικόνα στον καθρέπτη .Αν αυτό συμβαίνει στο πέμπτο επίπεδο  ,δεν είναι πραγματικά τόσο επίκίνδυνο όσο είναι στο έκτο .Ο διαλογισμός είναι η λέξη κλειδί για το πέμπτο επίπεδο .Διαλογισμός σημαίνει να είσαι απολύτως μόνος ,ελεύθερος από κάθε είδους νοητική πράξη .

Χωρίς στοχασμούς .

Το Κοσμικό όνειρο στο έκτο σώμα

Περνάς στο κατώφλι του

Συνειδητού-Ασυνείδητου

Ύλης – ΝουΤώρα τα πάντα είναι ζωντανά και συνειδητά .

Στο έκτο σώμα δημιουργήθηκαν οι κοσμικοί μύθοι αλλά και σε αυτό το επίπεδο ακόμη υπάρχει η δυνατότητα της γλώσσας . Θεωρίες και δημιουργοί μεγάλων θρησκειών ονειρεύτηκαν στο έκτο επίπεδο.

Η θεωρία της ενότητας , του απείρου

Όλα έχουν ενωθεί έκτός από το Είναι και Μη-είναι

Αν στο πέμπτο παραμείνεις στην αντανάκλαση , δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις ποτέ στο έκτο επίπεδο.

Υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν για άπειρες ψυχές και οτι η κάθε μια έχει την δική της ατομικότητα κλπκλπ ,έχουν μείνει στο πέμπτο επίπεδο . Αυτό το μυαλό προέρχεται από την καλλιέργεια των ιδεών  :

 « είμαι αιώνια ψυχή « αιώνιος « αθάνατος «

Η γνώση δημιουργεί ένα καθρέπτη .Η μόνη διαφορά για να καταλάβεις είναι οτι αν η γνώση έρχεται μέσα από καθρέπτη , είναι όνειρο , αν η γνώση είναι άμεση χωρίς κανένα καθρέπτη , τότε είναι πραγματική Το Νιρβανικό όνειρο στο έβδομο σώμαΔεν υπάρχουν πια σύμβολα , Δεν υπάρχει γλώσσα , Δεν υπάρχουν μορφές .

Απόλυτη σιωπή .

Τα όνειρα της σιωπής είναι καθολικά ατελείωτα

Από εδώ και πέρα η μοναχικότητα είναι καθολική και πλήρης .

 Θα πρέπει να είναι κανείς μόνος σε κάθε διάσταση , από λέξεις ,από έννοιες , από θεωρίες , από γραφές , από δασκάλους , αλλιώς οτιδήποτε είναι παρόν θα γίνει καθρέπτης .

Αν είσαι τελείως μόνος , δεν υπάρχει τίποτα να καθρεπτιστείς πάνω του .Στο έβδομο δεν υπάρχει ούτε όνειρο ούτε πραγματικότητα .

Είτε ονειρευτείς το τίποτα , είτε γνωρίζεις το τίποτα , η ουσία είναι οτι το τίποτα παραμένει ίδιο .

Πραγματικότητα και όνειρο έχουν γίνει τελείως ΕΝΑ .Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση του υλικού τους σώματος.

Μόνο αν αρρωστήσει κάποιο μέρος του ,αποκτάμε επίγνωση οτι υπάρχει και αρχίζουμε να το φροντίζουμε , μόλις όμως γίνει καλά μας παίρνει πάλι ο ύπνος .

Πρέπει να αποκτήσεις επίγνωση του ίδιου του σωματός σου , της λειτουργείας του , των αισθημάτων του , της μουσικής του , της σιωπής του .Ξεκίνα με αυτό και μόνο τότε ανοίγει μια καινούργια δυνατότητα να περάσεις σε επόμενα επίπεδα και να αποκτήσεις επίγνωση του Αιθερικού σου σώματος .

Θα περπατάς και θα γνωρίζεις οτι περπατά το υλικό σου σώμα ,όχι το αιθερικό , θα πίνεις νερό και θα γνωρίζεις οτι ξεδιψάς το υλικό σου σώμα ,όχι το αιθερικό.

Υπάρχουν αιθερικές δίψες , αιθερικοί πόθοι αλλά μπορείς να δεις αυτά μόνο όταν έχεις γνωρίσει εντελώς το υλικό σου σώμα .Τα όνειρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους .

Αυτά τα λίγα είχα να σου πω αφήνοντας κενά .

Αν πας προς τα μέσα αυτά τα κενά θα συμπληρωθούν .

Όσα διάβασες δεν είναι αρκετά για να τα κάνεις πιστεύω ή θεωρία , αρκούν όμως για να ξεκινήσεις .


Δεν υπάρχουν σχόλια: